• Welk proces moet ik doorlopen om mijn Diggit kamer te boeken?

  Het boeken van je kamer is heel eenvoudig. Zodra je je gewenste studentenpand hebt geselecteerd kan je eenvoudig contact met ons opnemen via de verschillende contactformulieren en knoppen of per mail. Zodra je je contactgegevens hebt doorgegeven, behandelt een van onze Diggiteers alle administratie en word je naar behoren geïnformeerd over de volgende stappen (ondertekening van het contract, betaling van de waarborg, check-in datums, etc.).

  Wil je een bezoek brengen aan de kamers? Kijk dan op onze website en social media en blijf op de hoogte. Neem contact met ons op voor een persoonlijk bezoek aan de site en wij regelen dat graag op het gewenste moment.

 • Kan ik een kamer reserveren zonder ze te boeken?

  Kamers kunnen niet worden gereserveerd zonder een huurovereenkomst aan te gaan. Diggit-studenten die een kamer huren, krijgen wel tijdelijk voorrang voor het verlengen van de huur van hun kamer voor het volgende studiejaar.

 • Welke kamertypes hebben jullie?

  Diggit biedt verschillende kamertypes aan, gaande van standaardkamers met gedeelde faciliteiten tot zelfstandige studio’s voor individueel gebruik. Alles hangt af van je budget en voorkeuren, maar onze Diggit spirit en service is altijd inbegrepen, ongeacht het type kamer dat je kiest! Neem een kijkje in onze verschillende accommodaties om elk kamertype en de faciliteiten van elk gebouw te ontdekken.

 • Hoeveel bedraagt de borg? Hoe wordt deze betaald?

  De borg bedraagt de (wettelijke) 2 maanden nettohuur. De borgsom wordt betaald op het rekeningnummer dat door Diggit c.q. zijn administratieve gevolmachtigde is opgegeven. Contante stortingen zijn niet toegestaan.

 • Welke kosten zijn niet in de huurprijs inbegrepen?

  De huurprijs dekt alle huurkosten met uitzondering van (i) een eenmalige kost ten belope van €100 bij nieuwe huurders, die het aandeel van de student in de kosten voor de ingaande en uitgaande plaatbeschrijving en (ii) afhankelijk van het gebouw, de maandelijkse kosten voor elektriciteit, gas, water en internet (EGWI). 

  De kosten voor EGWI staan vermeld op de website en kunnen vast of variabel zijn (afhankelijk van het gebouw). Contacteer ons gerust voor verdere informatie.

 • Welke gemeenschappelijke ruimtes hebben jullie?

  Sharing is caring, en we willen dat onze studenten zich het komende jaar of de komende jaren op hun gemak voelen in hun thuis en sociaal contact vormt daarbij een essentieel onderdeel. We streven er daarom naar om zowel voldoende privacy te bieden in je eigen kamer, gecombineerd met gedeelde faciliteiten om te koken, te trainen, te studeren of gewoon te ontspannen. Natuurlijk hangt alles af van het specifieke gebouw, dus neem een kijkje op de website en ontdek welk studentenpand het best beantwoordt aan je noden en verwachtingen.

 • Is er een afgesloten fietsenstalling?

  De respectievelijke accommodaties en faciliteiten op de website geven ook het type fietsenstalling aan (binnen, buiten, afgesloten of niet, enz.). Natuurlijk proberen we een comfortabele en slimme omgeving te bieden, ook voor je tweewieler, maar een goede zorg met een eigen slot wordt aanbevolen.

 • Heeft het contract betrekking op 12 maanden of 10 maanden?

  Alle “jaarcontracten” gelden voor 12 maanden. Gedeeltelijke huurperiodes, (bijvoorbeeld in geval van gedeeltelijke uitwisselingsprogramma's) zijn mogelijk, afhankelijk van de beschikbaarheid. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

 • Zijn studenten verplicht om hun kamers te onderhouden? Worden de gemeenschappelijke faciliteiten door Diggit schoongemaakt?

  De kamers of studio's dienen door de studenten te worden onderhouden en schoongemaakt. De gedeelde voorzieningen (gangen, trappen, lift, ingang, afvalverwijdering etc.) worden door Diggit onderhouden. Voor het onderhoud van de gedeelde ruimtes zoals de keuken, de break out rooms, etc. is er een studentenroulatiesysteem, dat door Diggit of de eigen Student Diggiteer wordt bewaakt. Uiteraard vragen we alle bewoners om de faciliteiten te respecteren en netjes te houden, zodat iedereen kan genieten van een schone en comfortabele accommodatie!

 • Wat is de internetprovider? Is de internetcapaciteit onbeperkt?

  Het internet wordt verzorgd door [Telenet Internet] of [studenteninternet]. De capaciteit moet meer dan voldoende zijn voor het standaardgebruik van de studenten en we vragen onze studenten natuurlijk om hun internetgebruik niet te overdrijven, zodat elke medehuurder kan profiteren van voldoende internetcapaciteit. Mocht het internet onverhoopt verstoord zijn, dan kan er contact met ons worden opgenomen en wordt er zo snel als redelijkerwijze mogelijk is naar een oplossing gezocht.

Een andere vraag ?

Neem contact op met een van onze Diggiteers!